Senioru programmas ietvaros gada laikā adoptēti 132 mīļdzīvnieki
23.10 | 2023
Mēs esam ceļa sākumā
Aizvadītā gada oktobrī Labdarības fonds Sofi uzsāka senioru programmu, mudinot cilvēkus adoptēt suņus un kaķus vecumā virs astoņiem gadiem, sniedzot atbalstu veterinārmedicīnas izdevumu segšanai. Gada laikā programmas ietvaros kopumā ir adoptēti 132 mīļdzīvnieki – 67 suņi un 65 kaķi.

Senioru programmā šobrīd piedalās 12 dzīvnieku patversmes un dzīvnieku aizsardzības organizācijas gan Rīgā, gan reģionos, savukārt veterinārmedicīnas pakalpojumus nodrošina 11 klīnikas visā Latvijā – Rīgā, Piņķos, Alūksnē, Ventspilī, Jēkabpilī, Liepājā, Madonā, Daugavpilī, Valmierā, Limbažos un Salacgrīvā. Sadarbības organizāciju – kā veterināro klīniku, tā dzīvnieku patversmju un organizāciju – skaits tiek arvien palielināts, nosedzot arvien plašāku Latvijas teritorijas daļu.

Ja cilvēks adoptē suni vai kaķi vecumā virs 8 gadiem kādā no sadarbības organizācijām, viņa mīlulim tiek nodrošināti bezmaksas veterinārmedicīnas pakalpojumi jebkurā no sadarbības veterinārajām klīnikām. Programmas dalībniekiem veterināros izdevumus līdz 250 eiro apmērā sedz Labdarības fonds Sofi, šis atbalsts pieejams katru gadu visā dzīvnieka mūža garumā. Kopš programmas uzsākšanas palīdzība sniegta jau 49 dzīvniekiem-senioriem.

“Par spīti tam, ka sākām ar salīdzinoši nelielu sadarbības organizāciju skaitu, esam palīdzējuši vairāk nekā 100 dzīvniekiem-senioriem tikt adoptētiem! Šāds skaitlis mudina mūs uzsākt sadarbību ar vēl vairāk veterinārajām klīnikām un dzīvnieku organizācijām, lai šie laimīgie adopcijas stāsti vairotos. Mūsu sirdis silda ne tikai šis skaitlis – 132 dzīvnieki –, bet arī viņu saimnieki, kas tiešām izmanto šo iespēju, ved savu dzīvnieku pie ārsta ne tikai tad, kad ir sākušās problēmas, bet arī profilaktiskos nolūkos. Lai gan dzīvnieku pārprodukcijas problēmu Latvijā šī programma nerisina, bet gan vairāk apkaro tās sekas, tomēr ir labi zināt, ka ar šīs programmas palīdzību savu dzīvi patversmē līdz mūža galam aizvadīs nu jau par 132 dzīvniekiem mazāk, ” komentē Toms Jurjevs, Labdarības fonda Sofi dibinātājs.

Izdevumi tiek segti ne tikai hronisku slimību, traumu un ārkārtas gadījumos. Ja dzīvnieka-seniora veselības stāvoklis ir labs, saimniekiem ir iespēja saņemt finansiālo atbalstu pat tad, ja dzīvnieks dodas uz profilaktiskām pārbaudēm vai veic ikgadējās vakcinācijas.